Ekniga.org

На кого вкаже палець

Добавлено: 29 май 2018, 08:38. Просмотров: 540
Агата Крісті (1890–1976 рр.) – займає одне з найпочесніших місць серед майстрів детективного жанру.

Народилася письменниця у маленькому англійському містечку Торкі (графство Девоншір) в сім’ї американського бізнесмена, що одружився з англійкою. Повне ім’я і дівоче прізвище письменниці – Агата Мері Кларисса Міллер. Літературне ім’я дістала від чоловіка – майора Арчібальда Крісті. Систематичної освіти в школі чи пансіоні не одержала. Її навчанням займалися мати й батько. З дитинства мріяла стати професійною піаністкою, а виросла в «королеву детективного роману», «хазяйку таємниць», «першу леді злочину» і т.д., як називають її американські та англійські критики. Перший детективний роман написала у 1915 році, однак видрукувати вдалося його лише у 1920. Він одразу ж приніс Агаті Крісті успіх.

Нинішнім і майбутнім читачам письменниця залишила понад сто творів, кращими серед яких по праву вважаються «Смерть у хмарах», «Десять негренят», «Карти на столі», «Смерть на Нілі», «Завіса», «Не чіпай старого вбивства».

У Агати Крісті було два улюблених герої: бельгієць Еркюль Пуаро та міс Марпл, яким присвячено майже половину її творів.

Агата Крісті неперевершений майстер побудови детективного сюжету. Більшість її романів можна цілком віднести до інтелектуального детективу, що є для читача свого роду вправою на кмітливість та спостережливість. Письменниця вигідно відрізняється від більшості сучасних західних авторів детективів тим, що в її романах практично відсутні сцени вбивств, насильства і сексу.

Вдумливий читач завжди зможе за мотивами вчинків героїв і злочинців розгледіти індивідуальний і соціальний підтекст. З англійської переклав Володимир Мусієнко.

Перекладено за виданням: Agatha Christie, The Moving Finger, Dell Publishing Co., Inc. New York, 1964
Скачать или читать онлайн
  • Скачать книгу
Скачать: na-kogo-vkazhe-palec.fb2
Размер файла: 490,65 Kb
Чем читать этот формат книги
Скачать: na-kogo-vkazhe-palec.rtf
Размер файла: 439,85 Kb
Чем читать этот формат книги
Скачать: na-kogo-vkazhe-palec.txt
Размер файла: 229,25 Kb
Чем читать этот формат книги

Добавить отзыв или комментарий:
  • winkwinkedsmileam
    belayfeelfellowlaughing
    lollovenorecourse
    requestsadtonguewassat
    cryingwhatbullyangry
Антиспам:*