Ekniga.org
Моя коллекция
Электронная библиотека "Ekniga.org" » История » Чухліб Тарас » Гетьмани і монархи. Українська держава в міжнародних відносинах 1648-1714 рр.

Гетьмани і монархи. Українська держава в міжнародних відносинах 1648-1714 рр.

Добавлено: 28 май 2018, 00:46. Просмотров: 1 306
У монографії на основі багатого джерельного матеріалу із залученням досягнень вітчизняної та зарубіжної історичної науки розкривається міжнародно-політичний статус Української держави у другій половині XVII — на початку XVIII ст. Зокрема, досліджується проблема українсько-російських міждержавних домовленостей 1654 р. та їхній вплив на історичний поступ України у ранньомодерну добу світової історії.

Через призму відносин Українського гетьманату з володарями Речі Посполитої, Московської держави, Османської імперії, Кримського ханату, Шведського королівства, Молдавського князівства та інших країн висвітлюються головні напрями тогочасної вітчизняної зовнішньої політики. Доводиться, що основною тенденцією дипломатії гетьманських урядів з 1648 до 1714 рр. була полівасалітетна політика козацької держави щодо монархічних дворів Центрально-Східної, Південно-Східної та Північної Європи.

Видання розраховане на науковців, дипломатів, викладачів, студентів історичних факультетів, усіх, хто цікавиться історією України та міжнародних відносин.
Скачать или читать онлайн
Гетьмани і монархи. Українська держава в міжнародних відносинах 1648-1714 рр.
Жанр:
Год:
Язык:
Русский
  • Скачать книгу
Добавить отзыв или комментарий:
  • winkwinkedsmileam
    belayfeelfellowlaughing
    lollovenorecourse
    requestsadtonguewassat
    cryingwhatbullyangry
Антиспам:*