Ekniga.org

Зоопарк, або Діти до 16

Добавлено: 5 июнь 2018, 22:42. Просмотров: 535
Жили собі троє товаришів.

І Ремарк тут ні до чого. Хоча… Можливо, й до чого. Адже «Троє товаришів», так само як Кокотюхин «Зоопарк», залишили нам зліпок цілої епохи і головне — поставили проблему існування вічних людських цінностей у політичному суспільстві. У Ремарка — це ранній німецький соціалізм, у Кокотюхи — пізній радянський.

Але про все по черзі. Жили собі троє товаришів — Мавпа, Заєць і Свиня. Вчилися у восьмому класі провінційної школи, нічим особливим не вирізнялися, поки не спіткало їх те, що називається «засада», або «попали», або ж просто-таки справжній «капєц». Настільки справжній, що довелося в одну мить тікати світ за очі.

Язик доведе до Києва — твердить народна мудрість. І троє восьмикласників без грошей і документів опиняються у столиці УРСР, де на них чекають усі принади дорослого життя — вокзали, міліція, повії, пограбування та зрада. Чистий дитячий погляд на світ, який весь час пробивається з-під фальшивого юнацького цинізму, надійно захищає автора і читачів від радянської «чорнухи». А пробудження у головному героєві чоловічого начала стає основним стрижнем розповіді. Перетворення хлопчика на чоловіка — яка тема може бути цікавішою для літератури? Саме на цьому зламі, немов у краплі води, можна побачити цілком наш світ і переоцінити себе самого та своє місце у житті.

Наявність у тексті елементів ненормативної лексики передбачає, що книгу читатимуть дорослі люди.
Скачать или читать онлайн
  • Скачать книгу
Скачать: zoopark-abo-dti-do-16.fb2
Размер файла: 926,56 Kb
Чем читать этот формат книги
Скачать: zoopark-abo-dti-do-16.rtf
Размер файла: 925,01 Kb
Чем читать этот формат книги
Скачать: zoopark-abo-dti-do-16.txt
Размер файла: 354,07 Kb
Чем читать этот формат книги

Добавить отзыв или комментарий:
  • winkwinkedsmileam
    belayfeelfellowlaughing
    lollovenorecourse
    requestsadtonguewassat
    cryingwhatbullyangry
Антиспам:*